Är du intresserad av verksamhet som är kopplad till det militära så finns det mycket att välja emellan. En del verksamhet pågår över hela landet och året om men det finns även kurser som är förlagda till skolloven. Du kan få en spännande och intressant fritid med inriktning på till exempel flygvapnet, marinen, armén eller fordon. Det finns även verksamhet som är särskilt riktad mot tjejer.
Organisationernas verksamhet har olika inriktning och du kan gå in på respektive organisations hemsida för att få veta mer i detalj.

De organisationer som på uppdrag av Försvarsmakten genomför ungdomsverksamhet är:

Flygvapenfrivilligas Riksförbund
Är du flygintresserad?
Flygvapenfrivilligas ungdomsverksamhet är inriktad mot intresseområdena Flyg, Försvar, Idrott och Hälsa samt Ledarskap, med en tyngdpunkt på Flygvapnet. Alla ungdomar i åldersgruppen 15-20 är välkomna. Vår verksamhet genomförs i huvudsak med en nära koppling till flottiljerna F21, F7, F17, Hkpflj och LSS. Då bor och äter du på flottiljen. Vissa utbildningar sker i form av lägerliv. Den är indelad i nivåerna Grundkurs, Fortsättningskurs och Ledarskap. Utbildningen leds av våra fem regioner och sker då främst på helger under hela året eller vid särskilda sommar- eller vinterkurser.
www.fvrf.se

Frivilliga Radioorganisationen
Signalungdom är verksamhet med inriktning mot ledningssystem och samband. Alla ungdomar mellan 15 och 20 år är välkomna. Utbildningen sker främst på Ledningsregementet i Enköping, men även på andra platser i landet. På våra kurser får du kunskap om de system som används inom Försvarsmakten idag. Det finns kurser både för användare och för den som vill veta mer om hur det fungerar tekniskt. Samtidigt får du träffa andra ungdomar med samma intresse. Det brukar bli en positiv upplevelse.
www.fro.se

Sjövärnskårernas Riksförbund
www.sjovarnskaren.se

Svenska Brukshundklubben 
Svenska Brukshundklubben som frivillig försvarsorganisation arrangerar både regionala och nationella hundkurser och läger för dig 15-18 år. Under våra arrangemang får du lära dig att tyda hundars språk och förstå vad som krävs av en patrullhund. Samtidigt träffar du andra ungdomar med samma intresse och tillsammans brukar man ha mycket roligt ihop.
Läs mer om våra kurser och hitta kontaktuppgifter om du vill anmäla dig eller har frågor på www.brukshundklubben.se

Svenska Försvarsutbildningsförbundet
Försvarsutbildarna bedriver ungdomsverksamhet över hela landet och under hela året. Ungdomsverksamheten är öppen för både tjejer och killar och hos oss får du exempelvis lära dig att ta hand om dig själv och dina kamrater ute i naturen. Du får också ledarskaps- och skjututbildning. Under den tid du deltar kommer du att få information om försvaret och om de möjligheter som finns att få en anställning i Försvarsmakten eller att vara med i hemvärnet. I samband med skollov ordnas veckokurser för de som är särskilt intresserade av vår verksamhet. Under året sker också studiebesök vid Försvarsmaktens förband.
www.forsvarsutbildarna.se

Svenska Lottakåren
Förändra ditt och andras liv!
Det är hos dig som ung, som vi hittar den starkaste kraften i arbetet mot orättvisor och för fred och demokrati. Hos Svenska Lottakårens unga lottor finns förnyelsevilja och en strävan att vara med och förändra. Genom vår ungdomsverksamhet får du som ung lotta möjlighet att utmana dig själv och bli stimulerad för ett fortsatt engagemang för viktiga frågor. Du får kunskaper som du har glädje av här och nu och för att kunna göra en riktig insats i samhället och för dina medmänniskor. På våra läger och utbildningar får du prova på livet i grönkläder och hur det är att vara ute i fält. Vi jobbar också mycket med självförtroende, självkänsla och ledarskap, och vi ger dig verktyg för att du ska våga ta för dig och tro på dig själv. När du gör det kan du hjälpa andra att växa!
www.svenskalottakaren.se

Sveriges Bilkårers Riksförbund
www.bilkaren.se