Operation Samverkan – ungdom

Kurskod: 2017-802


Kursbeskrivning

Operation Samverkan är en upplevelsebaserad sommarkurs för ungdomar mellan 15 och 19 år. Det finns inga förkunskapskrav för deltagande på kursen men det är bra om du genomfört kursen Ledningssystem Ungdom.

Kursen genomförs delvis i Enköping och delvis på Gotland med fokus på praktiska övningar. Vi startar i Enköping och förbereder oss samt packar våra sambandsfordon. Därefter åker vi gemensamt över till Gotland där vi tillbringar några dagar på Fårö med omnejd. Övningar som genomförs momentvis bygger på uppgifter som sambandsgrupper (radio mm) kan ha såsom rekognosering, sambandsplanering samt stödja andra enheter och grupper med kvalificerad kommunikation.

Vi kommer bo på logement och till del i tält samt kommer vara klädda i militär uniform M/90. Materielen och fordon är lånad av försvarsmakten.

Detta är en unik möjlighet för dig som gillar att upptäcka och lära dig nya saker och som tycker om frisk luft och teknik, men även för dig som vill prova på det militära livet och se vad sambandsområdet har att erbjuda. Sambandstjänst handlar mycket om att stödja andra med kommunikation i form av radio- och satellitsystem samt resning av olika antenner och master.

Kursen är gratis och du får resa, mat och boende betalt av FRO. Är du inte medlem i FRO eller någon annan frivillig försvarsorganisation kan du enkelt ansöka om medlemskap via vår webbplats.

Särskilda förkunskaper

Du är medlem i FRO eller annan frivilligförsvarsorganisation.

Arrangör

FRO
Vecka Datum Plats Information
29-30 2017-07-17–2017-07-28 Enköping/Fårö

Sista dag för ansökan är 1 maj. Ansökan till kursen hittar du här.